De sfeer zat er goed in tijdens de hengstencompetitie in Zuidbroek, de noordelijke fokkers waren massaal afgereisd naar Zuidbroek waar in een fraai aangeklede hal de laatste voorronde werd verreden in het kader van de KWPN/KNHS hengstencompetitie.

Nadat de dressuurhengsten s'middags hun beste beentje hadden voorgezet, werd de avond afgetrapt met de springhengsten in de klasse L, waarin voor Stal Schep de hengsten Illusion (Arezzo VDL x Ukato), It's a Dream (Toulon x Indoctro) en Innocent (Zambesi x Calvados) aan de start kwamen. Voor Illusion gereden door Sanne van Gendt was er een knappe dubbel foutloze ronde. It's a Dream en Innocent kregen beide een ongelukkige fout in de eertse manche maar wisten zich beide te herstellen door een mooie foutloze 2e ronde te springen.

In de klasse M waren het wederom Herakles (Catoki x Landor S)en Highway TN die tegen elkaar moesten strijden in de barrage, uiteindelijk bleek Highway TN onder Zoi Snels net een fractie sneller maar met veel machtsvertoon eiste Herakles gereden door Kimberley Winsingh de 2e prijs op, waarmee hij eveneens als 2e geplaatste de finale ingaat die volgende maand in Den Bosch verreden wordt.

Deel dit artikel