Stal Schep

Stal Schep
Kwaliteit door selectie

toen, nu en in de toekomst

HISTORIE

Stal Schep is inmiddels een begrip in de paardenwereld en is opgezet door Egbert Schep die op 18 jarige leeftijd begon met het handelen in paarden. Hoewel op de ouderlijke boerderij wel degelijk paarden waren, werd het idee om paardenhandelaar te worden door zijn omgeving niet direct met open armen ontvangen. Schep, als jong ventje al bezeten van paarden wou echter niets liever dan paardrijden maar om dat te bekostigen moest er geld op de plank komen en zo begon Egbert al vroeg met de handel in paarden om op deze manier zijn passie handen en voeten te geven. Het handelsinstinct bleek echter diepgeworteld bij de jonge ondernemer en zo kon het ook voorkomen dat er behalve paarden opeens 100 tractors op de dam stonden of dat er katoen of kamelen werden gekocht. Vele reizen maakte Schep in zijn jonge jaren, waarbij er veel paarden gekocht werden in voornamelijk Rusland en Denemarken. In de stal in Berkenwoude was het in die tijd een komen en gaan van paarden en mensen. Na verloop van tijd groeide de stal uit zijn voegen en besloten Egbert en Annemieke Schep een nieuwe accommodatie te bouwen in Tull en 't Waal. In 1990 was het stallencomplex gereed en verhuisde het echtpaar naar de Waalseweg waar de hoofdactiviteiten van het bedrijf nog altijd plaatsvinden.

TEGENWOORDIG

Tijden veranderen, dat ondervindt ook Schep iedere dag en dat betekent ook dat de bedrijfsactiviteiten door de jaren heen veranderd zijn. Waar de daadwerkelijke handel vroeger de meest prominente plaats innam, is dit vandaag de dag meer verschoven naar de fok, opfok en opleiding van jonge paarden. De sport is de laatste jaren enorm geëvalueerd en geglobaliseerd wat ook een andere bedrijfsvoering vraagt dan 30 jaar geleden. Vandaag de dag is alleen het beste goed genoeg en daar ligt voor ons de uitdaging om onze selectie zo in te richten dat we de kwaliteit kunnen leveren die over de gehele wereld gevraagd wordt en om die missie te voltooien moeten we er iedere dag met volle overtuiging tegenaan.

TOEKOMST

Kwaliteit door selectie is in het kort onze bedrijfsfilosofie en dat zullen we ook in de toekomst uit blijven dragen. Wij zijn tevreden als onze klanten tevreden zijn en om die reden zullen we ons bedrijfsproces continu blijven toetsen en aanscherpen. Paarden zijn levende wezens en dat maakt het proces extra bijzonder. Van de geboorte van een veulen, de eerste keer losspringen, een goedgekeurde hengst tot winst in een Grand Prix. Het is moeilijk kiezen welke momenten het meest dierbaar zijn, maar zolang wij met hart en ziel van al deze facetten kunnen genieten zullen we doorgaan met het produceren van kwaliteitsvolle sportpaarden. Het niveau is wereldwijd zeer hoog, aan ons de uitdaging onze fokkerij en selectie zo te organiseren dat we u kunnen blijven voorzien van top kwaliteit sportpaarden.

Wij gaan de uitdaging aan, u ook?