Het laatste jaar bij de young riders had voor Kim Hoogenraat niet beter kunnen verlopen. Met Caesar (Ukato x Goodwill) beleefde Kim een bijzonder succesvol seizoen, dat reeds in April begon met het behalen van de kampioenstitel op het NK in Mierlo. Na deze bijzondere prestatie volgde er o.a. een overwinning in de GP van Opglabbeek en een dubbel foutloze ronde in de landenwedstrijd in Wierden. 

Op het EK voor young riders in Samorin deze maand bewezen Kim en Caesar wederom tot de beste te behoren door als 4e te eindigen in een groot en sterk deelnemersveld. Met onder andere een dubbel foutloze omloop in de afsluitende individuele proef bewees deze combinatie de fantastische vorm waarin zij dit seizoen verkeren.  

De kwaliteiten en constante prestaties van Caesar bleven niet onopgemerkt en na bemiddeling werd Caesar deze week verkocht en zal hij onder het zadel komen van een amazone die traint bij het echtpaar Markus en Meredith Beerbaum.  

Caesar werd geboren in de stallen van Egbert Schep, die uit moeder Orindy (Goodwill x Tangelo XX), reeds meerdere succesvolle paarden fokte. De aanparing met Ukato is steeds succesvol gebleken want ook de Ukato nazaten Damokles en Erindy, lopen zeer succesvol op 1.45 niveau in de USA. In combinatie met Quidam’s Rubin fokte Schep uit moeder Orindy de merries Aquida en Borindy die zeer succesvol zijn in respectievelijk Panama en de USA. Hoewel moeder Orindy deze winter helaas is overleden heeft Schep uit Orindy en haar nafok nog een aantal talentvolle jonge paarden in de opfok.

Als 7 jarige bracht eigenaar Egbert Schep zijn talentvolle Caesar onder bij Kim Hoogenraat die van het begin af aan een klik had met de zwarte ruin en hem onder leiding van vader Edwin Hoogenraat rustig opleidde tot het hoogste niveau. Hoewel het voor Kim moeilijk is haar toppaard te zien vertrekken ziet ze de toekomst zeer positief in. Naast enkele jonge talenten heeft Kim in de 9 jarige merrie Donatella L’espoir (Quasimodo Z x Julio Mariner XX) een waardige opvolger voor Caesar dus sportief gezien moeten we zeker rekening blijven houden met Kim.

Deel dit artikel