Stal Schep

Fokkerij: passie en emotie

Welkom op de site van Stal Schep

Kwaliteit door selectie

Ten zuiden van Utrecht, gelegen aan de Lek vindt u het stallen complex van Egbert Schep, meer bekend onder de naam Stal Schep. Wij richten ons voornamelijk op jonge talentvolle sportpaarden, welke voor een groot deel uit onze eigen fok en opfok komen. Jaarlijks worden er op Stal Schep zo'n 30 tot 35 veulens geboren, allen uit bewezen prestatie merries, waarmee de basis wordt gelegd voor een toekomstig toppaard. Naast onze eigen fokkerij, fokken we nog een groot aantal jonge paarden op, welke aangekocht worden op basis van prestaties in de moederlijn. Selectie is in onze opfok het sleutelwoord, enkel door streng te selecteren op kwaliteit en gezondheid blijven de beste jonge talenten over.

Een deel van de geselecteerde talenten wordt op 2 jarige leeftijd klaargemaakt voor de hengstenkeuring. Dat wij daarin succesvol zijn blijkt ondermeer uit het grote aantal goedgekeurde hengsten die reeds uit onze stal zijn voortgekomen.

Een gemotiveerd team van vakkundige ruiters en grooms neemt vervolgens de opleiding van de jonge talentvolle sportpaarden voor zijn rekening. Iedere week worden de jonge sportpaarden op concours uitgebracht om ze op deze manier voor te bereiden op een (internationale) carrière. Reeds vele goede sportpaarden wisten via Stal Schep hun weg naar de topsport te vinden. 

Via deze site proberen we u inzicht te geven in ons bedrijf. Bezoek ons ook via social media, te weten facebook, instagram en youtube, waar u eveneens inzicht krijgt in de paarden die we op dit moment in training hebben, zonder hierbij altijd volledig te kunnen zijn. We hebben altijd meer paarden beschikbaar dan we via onze kanalen op internet zichtbaar hebben, dus neem gerust vrijblijvend contact op.

Wij zijn trots op het vertrouwen dat door onze klanten in ons gesteld wordt en we hopen u dan ook van dienst te kunnen zijn wanneer u op zoek bent naar kwaliteitsvolle sportpaarden.

Graag ontmoeten we u op ons bedrijf in Tull en 't Waal 

Egbert Schep en medewerkers 

Contacteer ons
Blijf op de hoogte

Laatste nieuws

+
volle zus Stakkato Blue in PSI auction

Tijdens de prestigieuze PSI veiling van Paul Schockemohle zal een volle zus van onze hengst Stakkato Blue geveild worden

10 November 2018   |   2
+
Houdini en Janeiro niet langer vers beschikbaar

Na verkoop van de hengsten Houdini en Janeiro zullen deze voor het dekseizoen 2019 niet meer vers beschikbaar zijn

10 November 2018   |   2
+
5 merries naar NMK

De stamboekkeuring en CK zijn met 5 aanwijzingen voor de NMK zeer succesvol verlopen!

29 Juni 2018   |   1   |   6