Stal Schep

hengsten: de perfecte match vinden

Welkom op de site van Stal Schep

Kwaliteit door selectie

Ten zuiden van Utrecht, gelegen aan de Lek vindt u het stallen complex van Egbert Schep, meer bekend onder de naam Stal Schep. Wij richten ons voornamelijk op jonge talentvolle sportpaarden, welke voor een groot deel uit onze eigen fok en opfok komen. Jaarlijks worden er op Stal Schep zo'n 30 tot 35 veulens geboren, allen uit bewezen prestatie merries, waarmee de basis wordt gelegd voor een toekomstig toppaard. Naast onze eigen fokkerij, fokken we nog een groot aantal jonge paarden op, welke aangekocht worden op basis van prestaties in de moederlijn. Selectie is in onze opfok het sleutelwoord, enkel door streng te selecteren op kwaliteit en gezondheid blijven de beste jonge talenten over.

Een deel van de geselecteerde talenten wordt op 2 jarige leeftijd klaargemaakt voor de hengstenkeuring. Dat wij daarin succesvol zijn blijkt ondermeer uit het grote aantal goedgekeurde hengsten die reeds uit onze stal zijn voortgekomen.

Een gemotiveerd team van vakkundige ruiters en grooms neemt vervolgens de opleiding van de jonge talentvolle sportpaarden voor zijn rekening. Iedere week worden de jonge sportpaarden op concours uitgebracht om ze op deze manier voor te bereiden op een (internationale) carrière. Reeds vele goede sportpaarden wisten via Stal Schep hun weg naar de topsport te vinden. 

Via deze site proberen we u inzicht te geven in ons bedrijf. Bezoek ons ook via social media, te weten facebook, instagram en youtube, waar u eveneens inzicht krijgt in de paarden die we op dit moment in training hebben, zonder hierbij altijd volledig te kunnen zijn. We hebben altijd meer paarden beschikbaar dan we via onze kanalen op internet zichtbaar hebben, dus neem gerust vrijblijvend contact op.

Wij zijn trots op het vertrouwen dat door onze klanten in ons gesteld wordt en we hopen u dan ook van dienst te kunnen zijn wanneer u op zoek bent naar kwaliteitsvolle sportpaarden.

Graag ontmoeten we u op ons bedrijf in Tull en 't Waal 

Egbert Schep en medewerkers 

Contacteer ons
Blijf op de hoogte

Laatste nieuws

+
Sires of the world voor Calvino Z zoon

Op Zangersheide was er winst voor Cassius Clay VDV Z (Calvino Z x Wolfgang) in the prestigieuze 'Sires of the World) GP

20 September 2019   |   1
+
Joviaal ES beste 5 jarige in De Wolden

In de rubriek voor 5 jarige paarden was Joviaal ES de best presterende youngster met 3 maal een foutloze ronde

28 Juli 2019   |   1
+
La Costa ES KWPN goedgekeurd

Vandaag vond het eindexamen van het KWPN verrichtingsonderzoek plaats waarbij onze La Costa ES zijn goedkeuring kreeg

01 Juni 2019   |   1