Catoki Cambridge Caletto
Hilgunde
Bilda Silvester
Vordula
La Costa Landor S Landadel
Fureida II
K-Costa Rica Corofino I
La Toya
Info
Herakles

Herakles is het voorbeeld van een modern sportpaard, hij is lichtvoetig, springt met veel reflexen en is zeer voorzichtig. Daarnaast beschikt hij over een prachtig exterieur en laat hij zich fijn rijden. Alle ingrediënten die een topatleet dient te hebben zijn daarmee verenigd in deze Catoki zoon Herakles.

Reeds tijdens het verrichtingsonderzoek viel deze hengst op met zijn springmanieren en wist hij louter 8 of hoger te scoren op de springonderdelen. Inmiddels loopt Herakles verdienstelijk op concours en daarbij vallen steeds zijn reflexen, vermogen en voorzichtigheid op.

Vader Catoki liep zelf jarenlang succesvol op Grand Prix niveau, met goede resultaten in onder andere de GP van Vigo, Bordeaux, Doha, La Baule, Aken, Hickstead, Balve, Helsinki en Valkenswaard is de erelijst van vader Catoki op zijn minst indrukwekkend te noemen.

Moeder La Costa is een staatspremiemerrie van de vorig jaar overleden Landor S. La Costa is een goed ontwikkelde merrie die over veel ras en uitstraling beschikt en goed in het rechthoeksmodel staat. In de pedigree van La Costa zien we vervolgens het bloed van de invloedrijke hengsten Corofino en Landgraaf I.

Herakles zal rustig verder worden opgeleid voor een carrière in de springsport en zal daarnaast via vers sperma beschikbaar zijn voor de fokkerij. Met zijn topkwaliteit zien we een grote toekomst voor deze beeldschone hengst. Zijn internationale debuut mag met gepaste trots een droomdebuut worden genoemd met 3 dagen een foutloze ronde wat resulteerde in een 3e plaats op de eerste dag, winst op de tweede dag en in de finale een mooie afsluitende 2e plek. 

Herakles zal naast een mooi exterieur onder andere atletisch vermogen en reflexen kunnen toevoegen aan de fokkerij. Zijn galoppade beschikt over veel schakelvermogen en is lichtvoetig.

Zoekt u kortom een topatleet met een moderne uitstraling dan is Herakles een goede keus voor uw merrie.

Tijdens het dekseizen 2022 is Herakles vers beschikbaar via Hof Sosath in Duitsland: https://sosath.com/de/hengste_de/unsere-hengste_de/herakles.html

Pedigree
+
Herakles toont zich in Oldenburg

Herakles maakte tijdens de show van Gerd Sosath zijn opwachting in Oldenburg.

10 Februari 2018
+
Herakles naar 2e plaats in finale CSIYH Opglabbeek

Na een 3e en 1e plaats in de kwalificaties, wist Herakles in de finale van de CSIYH1* in Opglabbeek fraai 2e te worden

14 Januari 2018
+
winst voor Darius en Herakles op CSI2* en CSIYH

Het weekend verloopt voorspoedig met winst voor Darius en Herakles in internationale rubrieken

13 Januari 2018
+
Herakles ook internationaal in top 3

Na een 2e plaats in Zuidbroek, liet Herakles vandaag zien ook internationaal bij de beste van zijn jaargang te horen

12 Januari 2018
+
Hengsten op dreef in Zuidbroek

Met een mooie 2e plaats in de laatste voorronde gaat Herakles als 2e geplaatste naar de finale in Den Bosch

02 Januari 2018