Het jaar 2018 begon vorige week al goed voor onze KWPN hengst Herakles door in Zuidbroek met een prachtge dubbel foutloze ronde een 2e plaats te bemachtigen in de kwalificatie van de KWPN/KNHS hengstencompetitie. Vandaag liet Herakles zien niet alleen landelijk maar ook internationaal bij de beste van zijn leeftijd te horen. Met wederom een dubbel foutloze ronde wist Herakles met speels gemak als 3e te eindigen in de proef voor 6 jarige paarden in Opglabbeek waar dit weekend een CSI2* en CSIYH1* op het programma staat.

Kimberley Winsingh, amazone van Herakles was na de proef zeer enthousiast, 'in de ring wordt het steeds gemakkelijker met Herakles en begint hij echt fijn mee te doen, toen ik Herakles te rijden kreeg was hij nog groen genoeg maar liet hij direct zien over enorm veel kwaliteit te bschikken. Voor een paal hoef je nooit bang te zijn, het is nu een kwestie van kilometers maken en zorgen dat hij gezond blijft, dan kunnen we nog heel veel gaan horen van Herakles in de toekomst'

Met de finale van de hengstencompetitie in Den Bosch voor de deur stijgt de spanning enigszins. Herakles gaat als 2e geplaatste, achter Highway TN onder Zoi Snels, de finale in. Een foutje of een kostbare seconde in de barrage kan het klassement gemakkelijk door elkaar schudden, het zal in Den Bosch tot de laatste rit spannend blijven welke hengst zich winnaar over het seizoen 2017/2018 mag noemen.

Deel dit artikel