Zaterdag 28 December stond de hengstencompetitie in Zuidbroek op het programma, in een zeer gezellige ambiance waren onze hengsten in top vorm waarbij ze allemaal 1 of meerdere foutloze rondes lieten noteren.

In de klasse L was er een foutloze 1e ronde voor Kaliber (Nabab de Reve x Ukato) gereden door Gerd Jan Horsmans, voor Kensington ES (Cornet Obolensky x For Pleasure) was er wederom een dubbel foutloze ronde waarmee ons fokproduct als een van de favorieten richting de finale gaat. In 6 rondes verdeeld over 3 wedstrijden wist Kensington ES onder Caroline Muller alle rondes foutloos te blijven.

Bij de 5 jarige kwamen maar liefst 3 van onze hengsten aan de start. Fernando H zonen Jack (mv. Colino) en Joviaal ES (mv Casall) wisten beide footloos te blijven en ook in de barrage was er voor Joviaal ES een foutloze rit wat een uiteindelijke 7e plaats opleverde onder Gerd Jan Horsmans.

Jubel ES (Harley VDL x Lauriston) liet wederom zien over veel springtechniek te beschikken en daarnaast razend snel te zijn, in een zinderende barrage werden Jubel ES en Bart Lips uiteindelijk 3e in deze sterke groep.

Op 30 Januari staat de finale van de hengstencompetitie gepland in Den Bosch.

Deel dit artikel