In de prachtige accomodatie van Equestrian Center de Peelbergen was gisteren de aftrap van de KNHS/KWPN hengstencompetite. Volle tribunes en een goede sfeer zorgde voor een avond vol prachtige sport.

De competitie werd aangevangen met de klasse Z/ZZ waarin Herakles onder Kimberley Winsingh in de baan kwam, met een ongelukkige balk bleef de combinatie helaas uit de barrage.

Vervolgens was het de beurt aan de 5 jarige hengsten in de klasse M. Voor Sanne van Gendt en de zeer voorzichtige Illusion (Arzzo VDL x Ukato) was er een ongebruikelijke springfout wat ook deze combinatie buiten de barrage liet. Gerd Jan Horsmans had de imponerende Zambesi zoon Innocent op zijn beurt er goed aan staan en liet een mooie foutloze ronde noteren. Met maar liefst 18 deelnemers in de barrage was het strijden om de overwinning. Met een nette foutloos gereden barrage werden Gerd Jan en Innocent uiteindelijk 5e wat een mooie uitgangspositie is voor de rest van de competitie.

Bij de 4 jarige hengsten kwam voor Stal Schep de zelf gefokte Jubel ES (Harley VDL x Lauriston) in de baa onder Bart Lips. Ook Jubel ES liet zien het werk met gemak aan te kunnen en liet 2 keer een foutloze omloop noteren. Omdat er geen punten meer worden gegeven tellen slechts de opgelopen strafpunten in de competitie dus ook hier een prachtige uitgangspositie met 0 op de teller.

De volgende wedstrijd vindt plaats op 11 December in het KNHS/KWPN centrum in Ermelo, vervolgens reizen we op 28 December af naar Zuidbroek met uiteindelijk de finale in Den Bosch tijdens de KWPN hengstenkeuring.

Deel dit artikel