Arezzo VDL Chin Chin Constant
Larese
Sarjolijn Heartbreaker
Farjolijn
Fianta Arizona Utrillo van de Heffinck
Secret Love wonderland
Nianta P Hemmingway
Hianta
Info
Janeiro

Janeiro is een bloedgemaakte zoon van Arezzo VDL welke hengst steeds meer een stempel drukt op de KWPN fokkerij. Arezzo VDL sprong zelf verdienstelijk op GP niveau onder respectievelijk Jessica Kurten en Jur Vrieling. Janeiro kreeg daarnaast via moeders zijde de nodige springgenen mee. Moeder Fianta springt zelf op 1.35 niveau en wist ook tijdens de IBOP te imponeren met o.a. een 8,5 voor vermogen en een 8 voor instelling en rijdbaarheid. 

Janeiro is een zeer plezierig paard om mee te werken en hij lijkt dan ook alles in zich te hebben om uit te groeien tot een top springpaard. Janeiro galoppeert lichtvoetig en met veel balans en laat zich daarbij heel fijn rijden. Tijdens het springen toont Janeiro veel reflexen en vermogen en heeft hij een zeer goede instelling.

Tijdens het KWPN verrrichtingsonderzoek kreeg hij dan ook het volgende onderzoeksrapport:

Janeiro is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte en souplesse. De galop is lichtvoetig en goed van ruimte en souplesse. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en een goede balans. De hengst springt met goede tot zeer goede reflexen, een goede beentechniek en veel lichaamsgebruik waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. Janeiro lijkt zeer voorzichtig en toont veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Janeiro veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Met een genoomwaarde van 107 (43%) scoort Janeiro tevens heel hoog op gezondheid.

Zoekt u kortom een modern springpaard voor uw merrie en heeft u reflexen, atletisch vermogen en instelling hoog in het vaandel dan is Janeiro de juiste keus.
Pedigree
+
Houdini en Janeiro niet langer vers beschikbaar

Na verkoop van de hengsten Houdini en Janeiro zullen deze voor het dekseizoen 2019 niet meer vers beschikbaar zijn

10 November 2018
+
hengsten Jubel ES en Janeiro bovenaan in Moergestel

Op de 4 jr wedstrijd in Moergestel was het Jubel ES die met de winst naar huis ging, stalgenoot Janeiro werd 2e

29 Mei 2018
+
KWPN hengst Janeiro naar Stal Schep

De hengst Janeiro (Arezzo VDL x Arizona) zal aankomend seizoen beschikbaar zijn via Stal Schep.

15 Januari 2018