Calvino Z Calvino Z Calvin Z
Monoline H
Easanette G. Ramiro Z
Asanette
Amara No Limit Indoctro
Jante
Jomara Ekstein
Fomara
Info
Fernando H

Fernando is een hengst om van te dromen. Met zijn imposante verschijning, lichtvoetige manier van bewegen en onbegrensde springvermogen wist hij met gemak zijn dekbrevet binnen te halen bij studbook Zangersheide.

Vader Calvino Z bracht reeds meerdere goede springpaarden, zoals Challenge (Calvino Z x Cash) die GP springt, California (Calvino Z x California) welke KWPN goedgekeurd is, Chardonnay (Calvino Z x Jumbo Jet) die internationaal springt en Valentia (Calvino Z x Argentinus) die reeds vele overwinningen behaalde onder Laura Chapot.

Moeder Amara is zelf een talentvol springpaard die als 3 jarige reeds de van Eekeren competitie wist te winnen en daarna slechts ingezet is voor de fokkerij. De grootmoeder van Fernando, bracht naast moeder Amara ook het springfenomeen Hickstead, die onder Eric Lamaze indrukwekkend presteerde op het allerhoogste niveau. Zijn familie gekoppeld aan het onbegrensde springvermogen en fantastische karakter maken dat Fernando een absolute aanvulling is voor de fokkerij! Zijn nakomelingen maken een zeer positieve indruk, hij brengt maat en formaat en geeft zonder uitzondering springkwaliteit aan zijn kinderen.

Uit slechts een klein aantal dekkingen werd uit zijn eerste jaargang in 2017 de hengst Jack (Fernando H x Colino) goedgekeurd bij het KWPN. 

Omdat de springkwaliteiten van Fernando H ook in het buitenland niet onopgemerkt bleven is Fernando H inmiddels naar de USA geëxporteerd als sportpaard. Middels diepvriessperma is Fernando H beschikbaar voor de Nederlandse fokkerij.

Pedigree