Aganix du Seigneur Ogano Sitte Darco
Ialta Sitte
Cadix du Seigneur Z Chellano Z
Atlanta Sitte Z
Hosanne ES Kannan Voltaire
Cemeta
Seelotte Lancer II
Ilotte
Info
Mindset ES

Als premiehengst tijdens de KWPN hengstenkeuring 2020 wist Mindset ES begin dit jaar al indruk te maken op het publiek. Mindset ES is een grote lang gelijnde hengst met zeer veel vermogen die een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de moderne springpaardenfokkerij. 

Vader Aganix du Seigneur Z begint steeds meer een begrip te worden in de fokkerij, onder Jos Lansink sprong Aganix du Seigneur Z op het hoogste niveau alvorens hij geblesseerd de sport vaarwel moest zeggen en als dekhengst naar Stoeterij Zangersheide vertrok. 

Moeder Hosanne ES (Kannan x Lancer II) is tevens een merrie die uitzonderijk presteert in de sport. Onder Kim Hoogenraat sprong deze merrie op 7 jr leeftijd al op 1.45 niveau. Momenteel wordt zij rustig doorgetraind voor een overstap naar de hogere proeven. Hosanne ES wist zich dankzij fantastische foutloze rondes in 2019 te kwalificeren voor het WK jonge springpaarden in Lanaken.

Grootmoeder Seelotte (Lancer II x Pilot) is een halfzus van niemand minder dan de legendarische Plot Blue, die onder Marcus Ehning tot de absolute wereldtop behoorde. Ook KWPN hengst Oklund is een halfzus van Seelotte. In de fokkerij heeft Seelotte al van zich doen spreken met meerdere nakomelingen Zij bracht o.a. de KWPN goedgekeurde hengst Extase (Casall x Lancer II). Ook Accent Z (Air Jordan Z x Lancer II) die furore maakt op 1.50 niveau onder Kim Hoogenraat is een zoon van Seelotte. Dan zien we vervolgens Hosanne ES, die momenteel op 1.45 niveau uitkomt en ook bracht Seelotte een van de smaakmakers op de Amerikaanse concoursen in de jonge paarden rubrieken, het fenomeen Jensen ES (Kannan x Lancer II) die in Wellington een bijzonder postieve indruk maakte in de rubriek voor 6 jarige paarden.

Mindset ES heeft alles wat een modern sport paard moet hebben, hij is groot, lang gelijnd, beschikt over onbegrend vermogen en heeft daarnaast veel bloed, de planning was dat hij in het voorjaar zou deelnemen aan het KWPN verrichtingsonderzoek maar vanwege de maatregelen om het Corona virus tegen te gaan kan dit onderzoek helaas geen doorgang vinden. Om deze reden krijgt Mindset ES voor het dekseizoen 2020 een licentie waarmee zijn veulens in 2021 ingeschreven kunnen worden in het veulenboek van het KWPN. Uiteraard zullen we de hengst onder normale omstandigheden in het najaar alsnog aanbieden voor het verrichtingsonderzoek.

Kortom zoekt u een moderne hengst met een super afstamming die vermogen kan toevoegen aan uw merrie, dan is Mindset ES de juiste keus!

D-OC: 104 (40%)

+
deklicentie voor Mindset ES

Met de afgelasting van het KWPN verrichtingsonderzoek krijgen de aangewezen hengsten een deklicentie voor 2020

25 Maart 2020
+
Premie voor Mindset ES

Als kroon op onze fokkerij werd Mindset ES gehuldigd als premie hengst!

30 Januari 2020
+
3 springhengsten aangewezen

KWPN hengstenkeuring - 3 hengsten aangewezen in de springrichting

30 Januari 2020