Vandaag stond de eerste dag van de KWPN hengstenkeuring op het programma. Onze hengst Nevado vh Ven wist de jury dusdanig te overtuigen dat deze werd uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek. De zoon van Nabab de Reve blonk uit in vermogen en balans en daarmee sleepte hij vlot een ticket binnen.

Enigszins teleurgesteld waren wij over de uitslag van de groep van Cornet Obolensky. Waar de jury de gehele dag vrij mild leek, werd in deze groep met uitzonderlijke springpaarden ineens flink het mes gezet wat o.a. onze Kensington ES (Cornet Obolensky x For Pleasure) een plek in de 3e bezichting kostte. Jammer maar niet getreurd, ook deze hengst zullen we rustig verder opleiden en wellicht op een later tijdstip nog eens aanbieden. Wij houden het geloof in deze prachtig gemodeleerde hengst dus we zien de toekomst vol goede moed tegemoet.

Morgen dag 2, met nog 3 jonge hengsten in de baan en s'middags is het de beurt aan de onlangs gekeurde hengsten Jubel ES, Jack en Janeiro in de presentatie voor jonge hengsten gevolgd door de finale van de hengstencompetitie waar de hengsten Illusion, Innocent, It's a Dream, Highlander en Herakles aan de start zullen komen.

Deel dit artikel