Na een test van 70 dagen vond vandaag het eindexamen van het KWPN verrichtingsonderzoek plaats. Onze hengsten Kensington ES (Cornet Obolensky x For Pleasure) en Kaliber (Nabab de Reve x Ukato) hebben het examen beide met goed gevolg afgelegd en gaan vanaf vandaag als goedgekeurde hengst door het leven.

Kensington ES (Cornet Obolensky x For Pleasure) was met 84 punten de reserve kampioen van het verrichtingsonderzoek, met onder andere een 9 voor vermogen, een 8,5 voor instelling en een 8 voor zowel techniek als aanleg als springpaard mag zijn cijferlijst met gepaste trots worden getoond.

kensington ES werd gefokt door Egbert Schep uit de merrie Atlethin Z (For Pleasure x Athleet Z), het feit dat Kensington ES een eigen fokproduct is maakt het extra speciaal hem vandaag goedgekeurd te zien worden.

In het verrichtingrapport van Kensington ES lezen we o.a

Onderzoekrapport: Kensington ES is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is voldoende tot ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte. De galop is lichtvoetig en goed van ruimte. De hengst changeert makkelijk. In beweging heeft de hengst een voldoende houding en goede balans. Kensington ES springt goed met het lichaam naar boven en met veel tot zeer veel lichaamsgebruik. De hengst springt met zeer goede reflexen. Kensington ES springt met een goede voorbeentechniek en veel ruggebruik. De sprong achter wordt zeer goed afgemaakt. Kensington ES lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Kensington ES veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies: Kensington ES kan de galop verbeteren en springkwaliteit en met name atletisch vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Kaliber (Nabab de Reve x Ukato), gefokt bij A. Verschelde in Maaseik kreeg met 80 punten eveneens een mooie cijferlijst mee naar huis, waarbij het vermogen van deze hengst positief opviel wat dan ook gewaardeerd werd met een 9. In het verrichtingsrapport van Kaliber lezen we o.a het volgende.

Onderzoekrapport: Kaliber is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken maar heeft nog moeite met de aanleuning. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende  van ruimte met een duwend achterbeen. In beweging gaat de hengst op de voorhand en heeft ruim voldoende balans. De galop is krachtig met veel ruimte. Kaliber springt goed met het lichaam naar boven met ruim voldoende tot goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek. De sprong achter wordt goed afgemaakt waarbij op de sprong het achterbeen soms wat lang blijft. Kaliber lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Kaliber veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies: Kaliber kan formaat toevoegen en de galop en springkwaliteit en met name vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Voor meer info en sperma bestellingen AUB contact opnemen via tel: 030-6067584 of e-mail: info@egbertschep.nl

Deel dit artikel