Bij manege Zilfias Hoeve vonden op 28 en 29 Juni de stamboekkeuring en CK van de regio Utrecht plaats. Stal Schep vertrok met 6 merries naar Houten, die alle 6 de predikaten ster en voorlopig keur verdiende en maar liefst 5 merries kregen een uitnodiging voor de NMK later dt jaar in Ermelo.

Het kampioenslint werd uiteindelijk omgehangen bij de merrie Karbarella (Marius Claudius x Indoctro) in eigendom van fokker Freek Spithoven. De merrie sprong s'ochtends met zeer veel macht en kreeg voor vermogen maar liefst 90 punten wat het totaal voor springen op de mooie score van 85 punten bracht.

Als 2e geplaatst en tevens geselecteerd voor de NMK was de zelf gefokte Ko-Jay ES (Golden Dream x Jumbo Jet), deze zeer patente schimmel had tijdens het vrijspringen eveneens een zeer goede voorstelling, en werd daarvoor beloond met een mooie score van 85 punten.

De 3e plek werd ingenomen door de scherp gemodelleerde Kovella ES (Fernando H x Diarado) die met een score van eveneens 85 punten zich ook in Ermelo mag melden later dit seizoen.

Ook op de 4e plaats een paard uit de stallen van Egbert Schep, dit keer was het Kalista ES (Fernando H x Concorde) die zich mocht opstellen. De prachtig gemodelleerde dochter van Fernando H had met 80 punten voor het springen eveneens een voldoende prestatie om doorverwezen te worden naar Ermelo.

De rij met NMK merries werd gesloten door de als 5e geplaatste Kitkat TCS (Kannan x Cupido Flamingo Z), deze met extra reflexen springende schimmel liet in de baan al zien over extra springkwaliteit te beschikken en mag zich in Augustus opnieuw meten aan haar stal genoten.

De als 6e geplaatste Karina ES (Cornet Obolensky x Corland) viel net buiten de aanwijzing voor de NMK maar verdiende evengoed de predikaten ster en voorlopig keur.

De meeste merries zijn inmiddels drachtig maar zullen in Augustus evengoed hun opwachting maken in Ermelo tijdens de KWPN paardendagen, zie voor meer info de KWPN website https://www.kwpn.nl/agenda/kwpn-kampioenschappen.

Deel dit artikel