Op stoeterij Zangersheide werd afgelopen weekend de 2e week van de Z-tour verreden. Kim Hoogenraat reisde met meerdere paarden van Egbert Schep af naar Lanaken om zich middels deze tour voor te bereiden op het komende outdoor seizoen. 

Gillion ES (Lamm de Fetan x Caritano Z) had zijn internationale debuut wat beloond werd met 2 maal een foutloze ronde in het 1m30, met dit vermogende talent wordt rustig aan verder gewerkt.

De 8 jarige Accent Z (Air Jordan Z x Lancer II) gaf wederom zijn visite kaartje af met zijn onbegrensde vermogen wat eveneens een foutloze ronde in het 1m40 opleverde. Accent Z speelt met dit niveau en lijkt ook klaar voor een stap hoger.

Grote verrassing dit weekend was fokproduct Dalton (Vaillant x Roven xx) die slechts 2,5 maand een combinatie vormt met Kim. Alle 3 de dagen wist Dalton foutloos te blijven tot grote vreugde van Kim die haar geluk niet op kon na de foutloos gereden proef op zondag in het 1.45-1.50

Vaste waarde Donatalle L'espoir (Quasimodo Z x Julio Mariner xx) was wederom fenominaal met een foutloze GP op 1.50 niveau, een miscommunicatie naar de laatste hindernis in de barrage zorgde voor een fout wat een 7e plaats in de GP opleverde.

We zien het komende seizoen positief tegemoet. Kim heeft dit weekend vast laten zien klaar te zijn voor het outdoor seizoen.

Share this article