Donderdag avond staat op de KWPN hengstenkeuring traditiegetrouw in het teken van de oudere hengsten. De in 2019 gekeurde La Costa ES (Mosito vh Hellehof x Cumano) beet het spits af met een mooie presentatie waarbij vooral het vermogen opviel. Met speels gemak liep hij door het parcours en kreeg daarbij lovend commentaar van jurylid Wout Jan vd Schans.

In de Klasse L was er een prachtige ronde voor de vermogende Kaliber (Nabab de Reve x Ukato) maar helaas een ongelukkige fout op de uitsprong van de dubbel die Gerd Jan en Kaliber niet verdiend hadden, evengoed waren we uiterst content met de vorderingen die deze grote hengst maakt en zien we de toekomst met zeer veel vertrouwen tegemoet. 

Kensington ES (Cornet Obolensky x For Pleasure) ging als  1 van de favorieten van start in de finale met 6 keer een foutloze ronde in de voorselectie. Ook in de finale liet hij onder Caroline Müller 2 foutloze rondes zien, maar vanwege de opleiding van Kensington ES koos Caroline er voor een rustige barrage te rijden wat resulteerde in en 3e plaats in de competitie.

In de klasse M kwamen Jack (Fernando H x Colino) en Jubel ES (Harley x Lauriston) aan start, met een foutloze ronde gaf Jack zijn visitekaartje af, terwijl Jubel ES onder Bart Lips het geluk helaas niet geheel aan zijn zijde had. Met een fout op de laatste hindernis bleef deze combinatie buiten de barrage.

De dagwinst in de klasse Z was voor Illusion (Arezzo x Ukato) en Rob Heijligers, omdat zij niet alle competitie wedstrijden hadden gereden deden zij niet mee om de competitie winst maar de dagprijs kon ze niet ontgaan.

Al met al genoten van onze hengsten en we kijken graag naar de verdere ontwikkeling van deze kwalitietsvolle paarden.

Share this article