Eén van de meest opvallende springhengsten van het afgelopen najaarsonderzoek, gaat zijn carrière vervolgen onder Jarno van Erp. Egbert Schep heeft zijn zelfgefokte Aganix du Seigneur-zoon Mindset ES bij deze veelbelovende ruiter in training gezet en hij zal via diens vader René van Erp komend seizoen beschikbaar zijn voor de fokkerij.

Als driejarige werd Mindset ES (Aganix du Seigneur x Kannan) geprimeerd op de KWPN Hengstenkeuring en afgelopen november werd het springtalent ingeschreven met een mooi puntentotaal van 83,5 punten. Zo kreeg de hengst onder meer 8,5-en voor zijn galop, reflexen, vermogen en instelling.

Sterke afkomst
De imponerende Mindset ES vertegenwoordigt een sterke sportstam en zijn moeder Hosanne ES klasseerde zich vorig jaar op achtjarige leeftijd al in het internationale 1.45m onder Kim Hoogenraat. Zijn grootmoeder Seelotte bracht onder meer ook de 1.50m-geklasseerde KWPN-goedgekeurde hengst Extase (v.Casall) en de op datzelfde niveau presterende Accent Z (v.Air Jordan Z). De moederlijn vervolgt met de moeder van de Grand Prix-hengsten Oklund (v.Holland) en Plot Blue (v.Mr.Blue). “Mindset ES komt uit een sterke familie en behoort al vanaf zijn geboorte tot één van onze favorieten. Hij blijft zich heel positief ontwikkelen en we zijn blij dat we Jarno van Erp de kans kunnen geven om hem verder op te leiden”, vertelt manager Marijke Miltenburg. Eerder presteerde de 24-jarige internationale ruiter al opvallend met onder meer de KWPN-gekeurde hengst Jacquet-Go in de hengstencompetities. “Bij Jarno is Mindset ES in goede handen en de combinatie met het dekstation van zijn vader maakt het voor ons ideaal. We hebben hoge verwachtingen van deze vierjarige hengst voor zowel sport als fokkerij, en op deze manier kan dat mooi gecombineerd worden. Daar komt bij dat de jeugd de toekomst heeft en dat stimuleren we graag!”

Share this article